Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
Почистващи препарати
Еднократна употреба
Домашни потреби
Всичко за кухнята
Козметика

Съдове за напитки

Цена
 лв.
 лв.
Марки
ВИД
ПРИБОРИ ЗА ГОТВЕНЕ
СЪДОВЕ ЗА ГОТВЕНЕ
СЪХРАНЕНИЕ
СЛАДКАРСТВО И ПЕКАРСТВО

Чаши и стъклени шишета - видове чаши

Сервираме вода, сокове и алкохол в чаши. Избираме различна форма на чаша за всяка от тези напитки. Защо не можете да сервирате вино или шампанско във всяка чаша? Идеята е, че правилно подбраната чаша ще помогне да се разкрие пълният вкус и сила на сервираната напитка. Също така си струва да се отбележи, че познаването на правилата за сервиране на алкохол и напитки доказва познанията на домакина.

Видове стъклени чаши :

  • Чаши за коняк - на къса дръжка с луковична купа, която се стеснява към върха. Чашите се държат в ръка, за да затоплят коняка, малкият диаметър на ръба бавно освобождава аромата на напитката.
  • Чаши за ликьор - малка купичка с дръжка, по-дълга от чаша за коняк. Изработени са от нежно стъкло, формата с леко разширяващ се ръб ни позволява да насладим сетивата си с аромата на любимия ликьор.
  • Чаши за мартини - с конусовидна купа с голям диаметър, на дълга дръжка.
  • Чаши за бира - имат голяма вместимост, купата е луковична в средата и се стеснява в горната част на чашата. Тази форма позволява на мехурчетата естествено да се движат нагоре, а бирената пяна се събира на повърхността, увенчавайки цялото.
  • Чаши за водка - два вида малки чаши, в които се сервира високоустойчив алкохол. Ние сервираме чисти водки в чаши без дръжки, докато сервираме чисти и качествени водки в чаши с дръжки.
  • Чаши за вода - важен елемент от елегантната аранжировка на масата, изработени от дебело стъкло, на масивен, висок крак.

Чаши за вино – класически или дизайнерски?

Изборът на комплект чаши е въпрос на вкус - любителите на класиката ще изберат кристали или стъкло със златиста линия. Минималистите предпочитат гладки стъклени чаши с проста форма. За любителите на изтънчения дизайн препоръчваме нетрадиционен комплект стъклени съдове. Цветни стъкла, уникални шарки и интересна структура са това, което харесват най-много почитателите на добрия дизайн.

Когато избирате чаши, не забравяйте, че те обикновено ще бъдат част от декора на масата. Като такива, те трябва да й подхождят перфектно. Ако имате няколко комплекта чинии, всеки в различен стил, тогава обикновените чаши ще бъдат най-доброто решение. Очилата от гладко стъкло са универсални и си струва да ги имате у дома. Кристалните чаши се съчетават добре с класическия коледен сервиз. Цветните кристали са предложение за маса с елегантен, модерен сервиз.

Богато украсените чаши изглеждат най-добре с по-приглушени сервизи без декорации или с малки декоративни мотиви. Не забравяйте, че чашите също трябва да съответстват на чашите за пиене. Добра идея е да закупите комплект чаши от същата колекция, тогава нашата маса ще изглежда страхотно, когато е аранжирана с идеално съчетаващи се сервизи.

Кои чаши за вино да изберете?

Чашите за вино имат различни форми, формата им зависи от напитката, за която са предназначени. Даването на произволни чаши няма да е добра идея. Гостите със сигурност ще забележат, че сте направили грешка и виното, сервирано в грешната чаша, няма да има толкова добър вкус, колкото би могло в правилно подбрана чаша. Чашите за вино могат да бъдат с различни форми, но винаги с висока дръжка и форма на купа, подходяща за всеки цвят вино. Вместимостта на чашите за вино е много различна – най-често срещаната е 120 мл, но има и много по-големи чаши за тези напитки. Класическа чаша с вместимост от 120 мл до 150 мл е най-удобният и елегантен съд.

Коя чаша за бяло и червено вино?

Чашите за бяло вино са с висока дръжка и тънка купа във формата на затворено лале. Бялото вино се сервира в чаши с по-малка вместимост от тези, предназначени за сервиране на червено вино. Бялото вино се сервира охладено, не се нуждае от много въздух, за да издаде аромата си.

Чаша за червено вино - те са големи, широки и главата им е луковична. Краищата на чашата се отварят леко, за да има постоянен достъп на чист въздух до виното. Червеното вино изглежда най-добре в прозрачни чаши от тънко стъкло. Ароматът на вино излиза, когато затоплим купата на чашата с длан. Когато се загрее достатъчно, повдигнете чашата, като държите дръжката. Следователно тя трябва да бъде достатъчно дълга.

Чаша за шампанско - пенливата напитка се сервира в тесни и високи чаши. Тънката, дълга купа позволява на мехурчетата естествено да мигрират от дъното към върха. За да запазите виното искрящо дълго време, изберете чаша със сравнително малък отвор.

Красиви чаши за вино и други напитки перфектно допълват сервизите. Поднасянето на алкохол и коктейли в красиви чаши създава атмосфера на изискано парти, дори и да е просто петъчна среща с приятели.

Филтри
Подреди по

ПАМПЕРСИ ЗА ВЪЗРАСТНИ 

ГАЩИ ЗА ВЪЗРАСТНИ 

ДАМСКИ ПРЕВРЪЗКИ 

ПРАНЕ И ПРОСТИРАНЕ